Így válassz alufelnit

Alufelni kereső használata


 

Alufelni kereső az AH WHEELS felni webáruház oldalán!

Az új webshop készítésekor az egyik kiemelt célunk az volt, hogy a leginkább megkönnyítsük a vásárlók tájékozódását. A következőkben bemutatjuk, milyen egyszerűen is tudsz felnit keresni az oldalunkon.

Amint megérkeztél az online alufelni boltunk főoldalára, a menüsor alatt megtalálod az autótípus szerinti keresőnket. Ezt a következőképp kell használnod.

 

Alufelni kereső autótípus szerint:

alufelni_kereso_autotipus szerint

 

Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer webshopunkban a felni keresésre. Először válaszd ki az autód márkáját, majd évjáratát, típusát és végül a keresett átmérőt (ezt akár üresen is hagyhatod). Majd kattints a piros Keresés gombra és voilá, már válogathatsz is a gyönyörűbbnél gyönyörűbb alufelnik között.

Ha túl nagynak ítéled a kínálatot, a találati lista betöltése után, kicsit lejjebb görgetve a bal oldali menüsorban tovább tudsz szűrni alufelni gyártó, alufelni méretek és szín alapján is. Az autódhoz megfelelő alufelni találatok felett láthatod, milyen méretű gyári felnikkel szerelték az autódat a kiválasztott átmérőben.

Ha esetleg a fenti információk birtokában is bizonytalan vagy a felni választásban, kérlek írj üzenetet Messengeren vagy e-mailen. 

Rendelés feladása után minden esetben ellenőrizzük, hogy valóban megfelelő alufelnit választottál-e autódra. Ha esetleg nagy, többdugattyús féknyereggel szerelt az autód, vagy gyáritól eltérő futóművel, ezt mindenképp jelezd kérlek a megrendelés után! A legjobb tudásunk szerint optimalizáltuk az alufelni keresőt, azonban mindig előfordulhatnak egyedi esetek, ezért mindig manuálisan ellenőrizzük, hogy a megfelelő találatot adta-e ki a kereső.

 

Alufelni kereső méret szerint:

 

alufelni_kereso_meret szerint

Szakértő vagy Te is és konkrétan tudod, milyen széles felnit szeretnél az autód alá? Amennyiben konkrét alufelni méretet keresel, úgy görgess kicsit lejjebb a főoldalon, majd meg tudod adni a kívánt felni szélességét, átmérőjét, osztókörét, a keresett ET szám tartományt, továbbá az alufelni gyártóját is. Ha ezzel a keresési módszerrel találtad meg álmaid alufelnijét, a termékoldalon is lehetőséged van ellenőrizni, megfelelő-e az autódhoz a kiszemelt alufelni. A legtöbb weboldalon a méret szerinti alufelni keresés az alapértelmezett, azonban a laikusok számára ez akár nehézséget is tud okozni. Nyilván nem elvárható mindenkitől, hogy tudja az autójához való alufelnik méreteit :)

 

Felni kereső menüből:

Az “Alufelnik” menüpontra kattintva, majd az “Összes” almenüre kattintva is lehetőséged van alufelniket keresni. Ez esetben listázásra kerül az összes elérhető felni, melyek közül szintén a szűrő lehetőségek segítségével tudod szűkíteni az alufelni kereső találatait.

Szintén az "Alufelni" menüpontra kattintva kiválaszthatod az “Autómárkák” almenüt is, mely átirányít a manuális autótípus szerinti kereső oldalra.

Alufelni: az alapok

Az alufelni az alumínium vagy magnézium ötvözetéből készült autókeréktárcsák. Általában könnyebbek és erősebbek, mint az acél kerekek, amelyek vasból és szénből készülnek. A könnyűfém keréktárcsák használata javíthatja a jármű teljesítményét azáltal, hogy csökkenti a rugózatlan tömeget, amely a felfüggesztés, a kerekek és a gumiabroncsok tömege, amelyet nem támaszt meg a jármű alváza. Ez javíthatja a jármű irányíthatóságát és fékezését, valamint gyorsulását és üzemanyag-hatékonyságát.
A könnyűfém keréktárcsák egyik fő előnye a tartósságuk. Ellenállnak a korróziónak, és ellenállnak a mindennapi vezetés közbeni kopásnak. Általában jobban ellenállnak a kátyúk okozta károknak és egyéb útveszélyeknek.


A könnyűfém keréktárcsák praktikus előnyeik mellett esztétikai megjelenésük miatt is népszerűek. Sokféle stílusban és felületben kaphatók, beleértve a polírozott, matt és megmunkált, amelyek javíthatják a jármű megjelenését. Egyes könnyűfém keréktárcsák bonyolult kialakításúak vagy mintázatúak, amelyek kiemelik őket az úton.
Az alufelniknek azonban van néhány hátránya. Ezek drágábbak lehetnek, mint az acélkerekek, és speciális felszerelést igényelhetnek a telepítéshez vagy karbantartáshoz. Ezenkívül egyes könnyűfém keréktárcsák hajlamosak lehetnek a nem megfelelő gondozás vagy a zord vezetési körülmények miatti károsodásra.


Összességében az alufelnik a teljesítmény és a stílus kombinációja miatt népszerű választások sok vezető számára. Bár járhatnak némi plusz költséggel és karbantartási megfontolásokkal, azok számára, akik javítani szeretnék járműveik teljesítményén és megjelenésén, megérik.
Méret és felszerelés: A könnyűfém keréktárcsák vásárlásakor fontos, hogy a járművéhez megfelelő méretet és felszerelést válasszon. A kerék méretének kompatibilisnek kell lennie a gumiabroncs méretével, és a felszerelésnek meg kell felelnie járműve márkájának és modelljének. A nem megfelelő méretű vagy nem megfelelően felszerelt kerekek befolyásolhatják járműve teljesítményét és kezelhetőségét, valamint annak megjelenését.


Karbantartás: Az alufelnik, mint a jármű bármely más alkatrésze, rendszeres karbantartást igényelnek, hogy jó állapotban maradjanak. Ez magában foglalhatja a tisztítást és a gyantázást a felület védelme érdekében, valamint a sérülések és kopások ellenőrzését. Ha bármilyen sérülést észlel, fontos, hogy a lehető leghamarabb megjavítsa vagy cserélje ki a további problémák elkerülése érdekében.


Téli vezetés: Egyes vezetők esetleg más típusú kerékre szeretnének váltani a téli vezetéshez, mivel az alufelnik hajlamosabbak lehetnek az útsó és egyéb téli útveszélyek okozta sérülésekre. Az acélkerekek jobb választás lehet a téli vezetéshez, mivel tartósabbak és kevésbé hajlamosak a korrózióra.
Testreszabás: A könnyűfém keréktárcsák egyik előnye, hogy testreszabhatók az Ön személyes stílusának megfelelően. Számos különböző stílus és kidolgozás áll rendelkezésre, és akár a kerekeit is lefestheti vagy bevonathatja az Ön által választott színre. Ez nagyszerű módja annak, hogy járműve kitűnjön az utakon.

A felnik megmunkálása a könnyűfém keréktárcsák vágási és formázási folyamata egy meghatározott kialakítás vagy felület elérése érdekében. Ezt a folyamatot általában speciális gépekkel, például eszterga- vagy marógépekkel végzik.
Az alufelnik megmunkálásának több oka is van. Ennek egyik oka a sérülések vagy hiányosságok, például horpadások vagy karcok javítása. A megmunkálással a kerekek megjelenése is személyre szabható, konkrét dizájn vagy felület létrehozásával. Ez magában foglalhat mintákat, barázdákat vagy egyéb díszítő elemeket.
A megmunkálási folyamat a felni rögzítésével kezdődik a megmunkáló berendezéshez. A gépkezelő ezután különféle szerszámokat, például marókat vagy csiszolókorongokat használ a korong kívánt kialakításának megfelelő formázásához és befejezéséhez. A megmunkálási folyamat időigényes lehet, és a részletekre való pontos odafigyelést igényel a kiváló minőségű eredmény érdekében.
A megmunkálási folyamat befejezése után a kerekeket polírozhatják vagy bevonattal lehet ellátni, hogy javítsák megjelenésüket. Ez tartalmazhat átlátszó bevonatot, festéket vagy porfestéket.
Összességében a könnyűfém keréktárcsák megmunkálása egy speciális eljárás, amellyel javítható vagy testreszabható a könnyűfém keréktárcsák megjelenése. A kiváló minőségű eredmény eléréséhez precíz odafigyelést és speciális felszerelést igényel.


Számos gyártási eljárás használható az alufelnik gyártására. A leggyakoribb folyamatok közé tartozik:

  • Öntés: Ez a legelterjedtebb könnyűfém keréktárcsák gyártásának módja. Ez magában foglalja az ötvözet anyag, például alumínium vagy magnézium megolvasztását, majd öntőformába öntéssel alakítja ki a kerék alakját. A kereket ezután lehűtik és kiveszik a formából, és a felesleges anyagot levágják.
  • Kovácsolás: Ez a folyamat magában foglalja az ötvözet anyagának magas hőmérsékletre történő felmelegítését, majd nyomás alatti formázását a kerék kialakításához. A kovácsolás drágább és időigényesebb folyamat, de erősebbet és többet eredményezhet